Насловна / Вести / Годинава 32 километри од коридорот 5-ц во БиХ

Годинава 32 километри од коридорот 5-ц во БиХ

koridor-5c-autput-bosna-i-hercegovina

За Босна и Херцеговина изградбата на коридорот 5-Ц има повеќекратно значење бидејќи така се вклучуваат во меѓународната современа сообраќајна мрежа. До сега низ Федерацијата БиХ изградени се и пуштени во сообраќај 92 километри автопат и ако се биде во ред, во 2016 година во изградба ќе имаме нови 32 километри, изјави федералниот министер за сообраќај и комуникации Денис Ласиќ.

Испрати коментар

Scroll To Top