Насловна / Вести / Европска Комисија: Препораки за премин кон „чиста“ енергија

Европска Комисија: Препораки за премин кон „чиста“ енергија

Европската комисија донесе три препораки со кои им помага на земјите членки во транспонирање и имплементација на измените на Директивата за енергетска ефикасност. Препораките се особено важни во контекст на довршување на националните енергетски и климатски планови. Директивата е еден од клучните елементи на пакетот „Чиста енергија“ за сите Европјани, во кој ЕУ поставува амбициозна цел за подобрување на енергетската ефикасност за најмалку 32,5% до 2030 година.

Препораките содржат детални насоки за практично спроведување на обврските за заштеда на енергија за периодот од од 1ви јануари 2021 до 31 декември 2030, за ревидираните одредби за мерење и наплата на топлинска енергија, како и за ефикасноста на греењето и ладењето.

EC3

Newest Package for the Energy Union.

EC2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top