Насловна / Арт и дизајн / Дизајнот на Заха Хадид за Bulgari

Дизајнот на Заха Хадид за Bulgari

Луксузниот италијански бренд Bulgari на дизајн неделата во Милано ги изложи своите најнови модели накит на футуристичка инсталација дизајнирана од познатата архитектка Заха Хадид. Инсталацијата го носи името Serpenti и таа е обликувана во форма на полигонални елементи. Дизајнот на дваесет метри долгиот павилјон се базира на темата за порозност и постојана промена преку испреплетувањето на геометриските форми.

заха-хадид-1 заха-хадид-2 заха-хадид-3 заха-хадид-4 заха-хадид-5 заха-хадид-6 заха-хадид-7 заха-хадид-8 заха-хадид-9

Испрати коментар

Scroll To Top