Насловна / Арт и дизајн / Дизајнер од Apple создаде светилка во облик на ореол

Дизајнер од Apple создаде светилка во облик на ореол

Orotund е нова таванска и ѕидна светилка која ја креирал Marc Newson за италијанската компанија Flos.

Оваа италијанска компанија дизајнирањето на новата светилка му го довериле на дизајнерот кој го осмислил сега веќе легендарниот Apple Watch. Резултат на таа соработка е Orotund – светилка која свети како ореол.sijalica epl - flos_1

– Светилката е со кружен облик и со централно јадро. Со овој облик експериментирам, повеќе од 20 години. Мислам дека е многу интересен, бидејќи во него има нешто посебно – вели дизајнерот Marc Newson.sijalica epl - flos_4

Orotund е амбиентална светилка од стакло со топла LED сијалица од 2700K. Се произведува во три бои: зелена, бела и сива боја а ќе се употребува најмногу во модерните ентериери.sijalica epl - flos_5

Интересна инсталација се добива кога ќе се ставаат повеќе Orotund светилки една до друга. Единствениот проблем е тоа што секоја чини 475 евра.sijalica epl - flos_3 sijalica epl - flos_2

Испрати коментар

Scroll To Top