Насловна / Вести / Дивата страна на Скопје (видео)

Дивата страна на Скопје (видео)

Го претставуваме документарниот филм „Дивата страна на Скопје“ кој го изработи Институтот за комуникациски студии, а е поставен на платформата Дома.

#Дома е посебна онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии која истражува, анализира, информира и едуцира за теми поврзани со животната средина, биодиверзитетот, одржливите практики и еколошката свест.

скоп_resize

Скопје и неговата околина во себе крие многу природни вредности. Како што градот растел и се проширувал, така се менувал изгледот на котлината. Денес како во мали џепови опстојуваат само неколку значајни природни подрачја. Движејќи се низ нив, секојдневно, скопјани се сепак несвесни за нивното постоење. Време е да се запознаеме со дивата страна на Скопје.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top