Насловна / Вести / Детски енергетски квиз

Детски енергетски квиз

energetski kviz

Детскиот квиз го организираше „ЕВН Македонија“ во Струга со повеќе невладини организации. Националниот квиз за енергетска ефикасност се спроведува 8-ма година по ред и со него досега се опфатени над 40 илјади ученици.

60 деца од 12 основни училишта се натпреваруваа со стекнатите знаења за енергетската ефикасност. Целта е наученото за разумното користење на енергијата да го пренесат на своите врсници во средините во коишто живеат.

detski kviz evn

Победници на натпреварот се учениците од ОУ „Димитар Македонски“ – Скопје, Лисиче, второто место го освои ОУ „Петар Поп Арсов “ од Карпош, Скопје, а на третото место се пласираа учениците од ОУ „Јонче Смугрески“ – Обршани, Кривогаштани. Победниците добија вредни едукативни награди, а сите учесници подароци од ЕВН Македонија.

Еден коментар

  1. вхјмдб нб

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top