Насловна / Вести / Чистата енергија во фокусот на „Неделата на енергетиката во црноморскиот регион“

Чистата енергија во фокусот на „Неделата на енергетиката во црноморскиот регион“

На 29-ти и 30-ти септември 2020, ќе се одржи онлајн меѓународен настан со фокус на инвестициите во секторот на обновливите извори на енергија, под името „Недела на енергетиката 2020 во црноморскиот регион.“ Оваа манифестација ќе ги собере надлежните власти и енергетските компании од Турција, Романија, Бугарија, Украина и Грузија, како и меѓународните финансиски институции и приватни инвеститори, со цел поттикнување на развојот на обновливите извори на енергија во регионот, привлекување странски инвестиции и регионална соработка. Настанот подразбира дводневен конгрес насочен кон најважните прашања со кои се соочуваат овие земји кон енергетската транзиција. Досега присуството го потврдиле Европската банка за обнова и развој (EBRD), Меѓународната агенција за обновливи извори (IRENA), Германската развојна банка (KfW), и други

energyweel2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top