Насловна / Архитектура / „Бушава“ фасада

„Бушава“ фасада

Терминот „бушаво“ секако не е вообичаен за да се опише архитектурата, но во конкретниов случај токму „бушавата“ надворешност е главната карактеристика на една микро канцеларија. Фасадата на овој простор во целост е обложена со четки од природни кокосови влакна. Проектот е дело на компанијата  2hD Architecture Workshop  од Велика Британија.  Именуван како „Mission Control“, овој проект е осмислен како антитеза на отворениот динамичен простор и внатрешниот мирен и креативен свет. Внатрешните ѕидови се обложени со шперплоча под која има  изолација од овча волна со цел создавање на здрава, природна атмосфера.

mission control 2

mission control 1

Mission Control: Sliding door open

Mission Control: Interior workspace

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top