Насловна / Вести / Boeing повторно започна со производство на авионот 737 макс

Boeing повторно започна со производство на авионот 737 макс

Американскиот производител на авиони Boing повторно започна со производство на патничките авиони 737 макс, кое запре во јануари. Производството на овој модел на авиони, беше запрена после двете авионски несреќи во кои погинаа 346 патници.  На страницата на компанијата, наведено е дека Boing во последните месеци има остварено значаен напредок во безбедно и сигурно враќање во производство на  737 макс.

max1

K66444-03

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top