Насловна / Арт и дизајн / Бетон како инспирација за урбаните градинари

Бетон како инспирација за урбаните градинари

gradski gradinari_4
Може да се каже дека бетонот е модерна муза на многу урбани градинари денес. Токму овие бетонски елементи за градина и внатрешни простори сведочат за тоа.

Без оглед на тоа дали се работи за жардиниери, елементи за седење или за нешто друго, карактеристиката што оди во прилог на бетонот е дека тој лесно може да се излее во која било форма. Поради овие карактеристики создадени се различни објекти, кои се на работ помеѓу елементи за седење и жардиниери, и често мамат со својот „природен“ изглед кој сосема верно имитира текстура од природните и човечките средини, како што се кора од дрво и различни материјали и ткаенини.

gradski gradinari_3 gradski gradinari gradski gradinari_2 gradski gradinari_1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top