Насловна / Вести / Белград: Енергетска реконструкција на 100 згради преку ESCO модел

Белград: Енергетска реконструкција на 100 згради преку ESCO модел

Градот Белград ќе им понуди на заинтересираните инвеститори да ја зголемат енергетската ефикасност на стотина јавни згради преку ESCO модел, додека на крајот на оваа година или на почетокот на следната се очекува почетокот на проектот „Термичка рехабилитација на јавните згради“, вреден 16 милиони евра. Во тек е изработка на проектно – техничка документација поради поднесување на барање за следната фаза на проектот „Термичка рехабилитација на јавните згради“, а тоа е спроведување на планирани работи на санација, реконструкција и адаптација на објектите. Почетокот на имплементацијата на проектот вреден 16 милиони евра ќе обезбеди заштеди на енергија од околу 60%. Европската Унија преки ИПА фондовоте има обезбедено 11 милиони евра бесповратни средства, додека 5 милиони евра е заем од ЕБРД.

esco3

esco1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top