Насловна / Author Archives: Порта3 (page 1110)

Author Archives: Порта3

Feed Subscription

Префинета лежалка од природни материјали

Префинета лежалка од природни материјали

Совршено вклопувајќи ја леснотијата и цврстината, Vis a Vis Chaise е лежалка која е веднаш забележлива со својот луксузен дизајн. Со префинет и релаксирачки изглед, оваа лежалка која ѝ  пркоси на гравитацијата, едноставно фасцинира. Лежалката е сместена на две шипки кои ...

повеќе »

Уникатен систем за ладење и греење на Спортскиот центар „Јане Сандански“

Уникатен систем за ладење и греење на Спортскиот центар „Јане Сандански“

Новиот спортски центар „Јане Сандански“, лоциран во Скопје во општина Аеродром на местото на некогашната сала МЗТ, кој е во изградба, е специфичен и единствен по повеќе нешта. Овој современ спортски комплекс се состои од повеќе целини: голема сала предвидена ...

повеќе »

Конкурс за најголем придонес за животната средина

Конкурс за најголем придонес за животната средина

Градот Скопје ги потсетува граѓаните и правните субјекти дека е во тек пријавувањето за традиционалната манифестација „Денови на пролетта – Денови на екологијата”, кое ќе трае до 15 мај, до 16 часот. Во рамките на мнифестацијата „Денови на пролетта – ...

повеќе »

Нова детска градинка ќе добие општина Ѓорче Петров

Нова детска градинка ќе добие општина Ѓорче Петров

Општина Ѓорче Петров почна со адаптација на објектот во дворот на основното училиште „Димитар Поп Беровски“ за детска градинка. На површина од 200 метри квадратни, ќе бидат згрижени околу 50 деца. Градинката ќе има две големи занимални, две помошни простории ...

повеќе »

Почна да функционира подземниот катастар во Македонија

Почна да функционира подземниот катастар во Македонија

Со впишувањето на првиот инфраструктурен објект на Македонски телеком и издавањето на имотниот лист почна да функционира подземниот катастар во Македонија. Со ова се создадени можности да се евидентираат сите подземни инфраструктурни објекти со што во иднина би се намалиле ...

повеќе »

Втора студентска конференција „Енергетска ефикасност и одржлив развој“

Втора студентска конференција „Енергетска ефикасност и одржлив развој“

Енергетската ефикасност и одржливиот развој се светски актуелни прашања за кои, секојдневно, се развиваат нови и иновативни начини за нивно решавање. На оваа тема, од денеска до сабота, се одржува Втората студентска конференција „Енергетска ефикасност и одржлив развој“, под покровителство ...

повеќе »

Работилница за екодизајн

Работилница за екодизајн

На 30 април, 7, 8 и 9 мај на Факултетот за архитектура, кој функционира при МИТ Универзитет во Скопје, ќе се одржи четиридневна работилница за пренамена и „up-cycling“ на градежен отпад во современи парчиња мебел и предмети за декорација. На ...

повеќе »

Изработен план за заштита на Старата чаршија во Битола

Изработен план за заштита на Старата чаршија во Битола

Со Студија за ревитализација на Старата чаршија во Битола и со Стратешки менаџмент-план за заштита на ова значајно споменично јадро беше заокружен проектот „Зајакнување на културното наследство преку планирање на животната средина и менаџмент – ШЕРПЛАН“, кој со средства од ...

повеќе »
Scroll To Top