Насловна / Вести / Архитектите сметаат дека секој вработен е своја, уникатна личност

Архитектите сметаат дека секој вработен е своја, уникатна личност

Aquent е водечка светска маркетинг, веб и креативна агенција. Архитектонското биро Huntsman Architectural Group проектирало повеќе нивни регионални канцеларии во САД. За новот седиште на компанијата во Бостон архитектите создадоа креативен и социјален простор, почитувајќи ги вработените.

2
Aquent ја искористи можноста да истражи поинаков пристап во работните поставки: што ако вработените можат да работат насекаде, да имаат различни избор на различни средини и амнбијенти, а истовремено да не да бидат одделени од работната атмосфера? Без строго определени и назначени работни простори за вработените, Aquent посака простор кој одржува холистичка перспектива на работното место гледано како еден заеднички простор за сите, а не индивидуално.

9
Проектантскиот тим разви простор користејќи популарни градежни форми. Серија на дестинации нудат различни социјални и фокусирани работни места и можности за одмор. Архитектите сметаат дека секој вработен е своја, уникатна личност како што се тераса, пергола, за трем, библиотека , општа продавница, импровизирани колиби и гаража.

8
Дизајнот на овие различни работни простори опфаќа мешавина на модерно и природно и потсетува на видот на местото кое некој вработен го бара во атмосферата на кампусот.

3
Воведувањето на природната средина беше уште една цел на клиентот Aquent.Вградувајчи простори кои евоцираат на отворено, дизајнерскиот тим ги детално ги објаснил користејќи природни материјали како што се дрвени греди, панели за решетки и превисоки дрвени лизгачки врати.

1

Приемно биро ја заменува вообичаената рецепција, а отворениот кафе-бар обезбедува различни работни услови и погодтности и за гостите и за вработените подеднакво.

7

5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top