Насловна / Архитектура / Здравствен дом во Бордо

Здравствен дом во Бордо

Објектот на здравствениот дом во Бордо е во близина на раскрсница на голема улица и сервисен пат кој води кон центарот.

1_resize

Зградата проектирана од француското архитектонско биро А6А е изолирана од патиштата со голема градина околу која се организирани медицинските содржини. Различните волумени се лесно препознатливи за корисниците, а внатрешниот ходник ја дефинира функцијата.

6_resize

Видлива е распространетоста на структурата, која е и транспарентна преку застаклените пација, предвидени се три влеза и објектот има директна врска со паркингот.

10_resize

Внатрешениот ходник ги поврзува четирите медицински центри и заедничките простории, истовремено нудејќи поглед на градината. Медицинскиот центар е организиран околу оваа голема градина и се појавува позади тремовите.

11_resize

Објектот е проектиран од бел бетон со нијанса на локалниот варовник, кој на места е нагласен со облоги и жалузини од црно дрво, кои создаваат сенка во просториите за нега. Материјалите се автентични и е искористен нивниот природен квалитет.

3_resize

4_resize

5_resize

8_resize

9_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top