Насловна / Вести / За љубителите на аквариуми (фото)

За љубителите на аквариуми (фото)

Неколку интересни решенија за љубителите на аквариуми и нивното поставување во просторот. Секој простор со помош на аквариум може да биде визуелно проширен и обоен. Акваријумот е полн со живи бои, шарени рипчиња внесуваат ведрина, а набљудувајќи ги како пливаат пружаат часови уживање и намалување на стресот. Светлечките ефекти, рефлексијата на водата и растенијата креираат интересно опкружување, а и боите кои можат да се вклопат со ентериерот.

28

Аквариумот се поставува на видно место во собата, а може да се постави на најразлични места, но како и да е, основната апаратура треба да се прилагоди.

20

Во дневната соба голем акварум често завзема централно место, може да се постави покрај ѕид, може да игра улога на преграда или да стане дел од гарнитурата за седње, а и пулт во кујната. Богатиот колорите, необични форми и внатрешното осветлување создаваат впечатлив ефект.

25

Покрај дневните соби, постојат и најнеобични места за сместување на аквариум. Едено од нив е несекојдневен стаклен мијалник во кој пливаат рипчиња. А можат да бидат интересни и мали акваруими со необична форма.

8 9

27 23 22 21 18 17 16 10 11 12 13 14 15

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top