Насловна / Архитектура / Утре избор за нов претседател на ААМ

Утре избор за нов претседател на ААМ

Утре, среда, 21.10.2020 година ќе се одржи Изборно собрание на Асоцијацијата на архитекти на Македонија – ААМ, гласање за кандидатите за Претседател на УО на ААМ и Претседател на Собрание на ААМ.

Управниот одбор на ААМ заради ситуацијата со вирусот Ковид19 и заедничка сигурност одлучи Собранието да се одвива во изменети услови и на отворен простор. Заради помало собирање изборниот процес (гласање), ќе се одвива од 11 часот до 14 часот на влезното плато на Архитектонскиот факултет – Универзитет „Св. Кирил и Методиј“.

Во 14:30 ќе има свое кратко обраќање Претседателот на ААМ г-дин Мартин Пановски и новоизбраниот Претседател на ААМ.

Во предвидениот рок за пријавување на кандидати за Претседател на УО на ААМ и Претседател на собрание на ААМ, пристигнати се следните пријави:

За Претседател на УО на ААМ:

1. Хелена Мојсиќ, м-р.инж.арх

2. Проф. д-р Мишко Ралев, дипл.инж.арх

За Претседател на собрание на ААМ:

1. Искра Јанковска Михајловска, дипл.инж.арх

Сите членови кои имаат право на глас треба да носат личен документ за идентификација.

аам1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top