Насловна / Архитектура / Топ 10 јавни објекти – CKK Јordanki – Туран, Полска – Fernando Menis

Топ 10 јавни објекти – CKK Јordanki – Туран, Полска – Fernando Menis

jordanki_21 jordanki_27jordanki_02 jordanki_06

CKK  Јordanki – Туран, Полска – Fernando Menis

Кршената црвена тула и бетонот заедно се комбинирани со цел создавање на внатрешност налик на пештера за CKK – концертната сала во Турин, Полска. На тој начин е создаден простор кој дава оптимална акустика. Проектот е дело на архитектот од Тенерифе, Fernando Menis.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top