Насловна / Арт и дизајн / Светлечки инсталации поставени во природни пејзажи

Светлечки инсталации поставени во природни пејзажи

Корејскиот фотограф Lee Jeong Lok со употреба на светлина создава природни пејзажи на отворено со додавање на светлечки геометриски форми, пеперутки и букви од корејскиот јазик. Светлечките инсталации ги поставува околу планинските карпи, потоа како лебдечки знаци над морето и околу дрвјата. Со помош на светлината, тој смета дека создава нешто што веќе постои и покрај неговата невидлива природа. Сликањето со светлина придонесува за позитивна енергија и ја доловува сензуалноста на мистериозноста.

светлечки-инсталации-1

светлечки-инсталации-2

светлечки-инсталации-4

светлечки-инсталации-5

светлечки-инсталации-6

светлечки-инсталации-7

светлечки-инсталации-8

светлечки-инсталации-11

светлечки-инсталации-12

светлечки-инсталации-13

светлечки-инсталации-14

светлечки-инсталации-15

 

Испрати коментар

Scroll To Top