Насловна / Архитектура / Привремен павилјон како порозна монументална структура

Привремен павилјон како порозна монументална структура

Привремениот павилјон „Fav Pavillion“ поставен во Чиле треба да служи за тековниот уметнички фестивал. Лесната конструкција е покриена со полиестер ткаенина, што дава одредена транспарентност на објектот.

павилјон-1

павилјон-2

Програмата е поделена во два дела: јавен дел дизајниран како градина која служи за собирање на луѓето и нивна социјлна интеракција, и приватен дел кој е сместен на горните катови и служи за престој на тимот што работи на пректот.

павилјон-3

павилјон-4

Во текот на денот павилјонот служи за одржување настани, додека во текот на ноќта претставува еден вид голема „урбана ламба“.  Павилјонот е поставен на плоштадот во Чиле како еден вид порозна монументална структура, која преку комбинацијата на лесната скеле-структура и транспарентната обвивка овозможува таа да биде лесно трансформирана според потребите на луѓето.

павилјон-5

павилјон-6

павилјон-7

павилјон-8

павилјон-9

павилјон-10

павилјон-11

павилјон-12

 

Испрати коментар

Scroll To Top