Насловна / Вести / Стотици напуштени куќи во турскиот “град на духови“

Стотици напуштени куќи во турскиот “град на духови“

Стотици куќи кои личат на дворци од Дизниленд се невселени, па некогаш луксузно најавуваниот комплекс  Burj Al Babas Villa во Турција се нарекува и „град на духови“. Комплексот се наоѓа недалеку од градот Мудурн во областа Боло, каде компанијата

Sarot Grupa планирала да изгради 732 идентични минијатурни дворци за богати купувачи. Одприлика половина од изградените дворци се продадени, а секој од нив чинел помеѓу 350.000 и 440.000 евра. Но, во меѓувреме дел од потенцијалните купувачи се повлекле, дел никогаш не се вселиле, инвеститорот прогласил банрот, а резултатот е т.н “град на духови“.

duhovi1

duhovi2

duhovi3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top