Насловна / Вести / Siemens со зделка на децeнијата – 5 милијарди УСД за нова пруга во Русија

Siemens со зделка на децeнијата – 5 милијарди УСД за нова пруга во Русија

Рускиот државен инвестициски фонд (РДИФ) и подружницата на германскиот  Siemens, ќе вложат речиси 5 милијарди УСД во железничката врска, односно брза пруга  меѓу градовите Челјабинск и Екатеринбург. Спогодбата е потпишана на маргините на Минхенската безбедносна конференција која се одржа минатат седмица, а изградбата се планира да започне во 2021 година. Целосното завршување на проектот, како и пуштањето на оваа линија во сообраќај е закажано за 2024 година.

siemens1

siemens2

siemens3

siemens5

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top