Насловна / Вести / Регионална конференција – „Западен Балкан во енергетската транзиција“

Регионална конференција – „Западен Балкан во енергетската транзиција“

Конференцијата SEE ENERGY- Connect & Supply на тема „Западен Балкан во пресрет на новите енергетски предизвици“, ќе биде одржана на 13-ти и 14-ти октомври годинава во хотелот Sheraton во Нови Сад.  Организаторите, Националната асоцијација за биомаса SERBIO и Еврпската банка за обнова и развој (ЕБОР), во текот на дводневниот настан ќе ги претстават состојбите, моменталните предизвици, како и потенцијалните решенија во енергетската транзиција на целиот регион на Западен Балкан.

connect2

Над 40 енергетски стручњаци, претставници на инвеститори и најважните државни институции ан земјите од регионот, ќе зборуваат за регионалнаат енергетска ситуација, цените на енергентите и сл. Некои од темите се далечинските системи за греење, топлинските пумпи, циркуларната економија, управувањето со отпадот и електромобилност. Котизацијата за учество е бесплатна.

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top