Насловна / Арт и дизајн / Раф Симонс креира уште една колекција на интересни ткаенини

Раф Симонс креира уште една колекција на интересни ткаенини

Данската компанија „Квадрат“, уште еднаш го повика познатиот белгиски моден дизајнер Раф Симонс на соработка. Овој пат, заедно тие создале една интересна колекција на ткаенини и текстилни светли тонови и нијанси.raf simons tkaenini (2)

Раф Симонс е инспириран од футуризмот, модернизмот и поп-арт и со својата омилена музика, а резултатот се стилови на ткаенини наречени Reflex, Pulsar и Fuse.raf simons tkaenini

Колекцијата, исто така, е проширена со перници и ќебиња од познатиот дизајнер, кој притоа користел врвни материјали како волна, алпака, кашмир. Колекцијата е веќе во продажба, и може да се купи на webshop страницата на компанијата „Квадрат“.raf simons tkaenini (4) raf simons tkaenini (3)

Испрати коментар

Scroll To Top