Насловна / Вести / Првиот конгрес за патишта со преку 350 учесници (фото)

Првиот конгрес за патишта со преку 350 учесници (фото)

Во хотелот „Double Tree by HILTON“ во Скопје вчера и денес се одржува Првиот македонски конгрес за патишта .

IMG_20191108_130829
Конгресот е во организација на Друштвото за патишта на Македонија (ДПМ), а во соработка со Градежниот факултет Скопје, ЈП за државни патишта, ЈП „Македонијапат“ и Комората на овластени архитекти и овластени инженери. Конгресот меѓудругото се организира и во чест на 70 години од основање на Градежниот факултет во Скопје и 50 години од основање на Друштвото за патишта на Република Македонија.

IMG_20191108_132849

IMG_20191108_130935
На конгресот има повеќе од 350 учесници, од кои преку 150 се од странство од 15 различни држави, а ќе се презентираат 70 научни труда.
Премиерот Заев кој вчера го отвори конгресот во своето обраќање истакна дека развиеноста и квалитетната патна инфраструктура се клучни фактори кои пресудно влијаат на економскиот развој и на компетитивноста на економијата на секоја земја, и дека секое искуство и знаење како до поквалитетни, безбедни и паметни патишта е добредојдено.

IMG_20191108_130557

IMG_20191108_130642

IMG_20191108_130752

IMG_20191108_132757

IMG_20191108_132922

IMG_20191108_132722

IMG_20191108_132614

IMG_20191108_133003

IMG_20191108_133159

фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top