Насловна / Архитектура / Проф. д-р Мишко Ралев нов претседател на ААМ

Проф. д-р Мишко Ралев нов претседател на ААМ

Проф. д-р Мишко Ралев, декан на факултетот за архитектура и дизајн при Универзитет Американ Колеџ Скопје е новиот претседател на Асоцијацијата на архитекти на Македонија – ААМ.

IMG_2124_resize

Вчера во паркот на Архитектонскиот факултет при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“  се одржа Изборно собрание на ААМ на кое со мнозинство гласови е избран новиот претседател. Архитект Искра Јанковска Михајловска е избрана за претседател на Собрание на ААМ.

20201022_074909_resize

Во своето обраќање пред присутните членови на ААМ, новоизбраниот претседател се осврна на значењето на ААМ и ја потенцираше својата заложба дека Асоцијацијата безусловно ќе ја држи страната на струката и науката преку разни форми на комуникација со општеството.

20201021_145332_resize

Претседателот на ААМ, Мишко Ралев вели дека струкова асоцијација треба да ги брани и унапредува ставовите и интересите на архитектите во нашата држава преку заштита на нивниот производ, кој е пак во директна врска со човекот и неговата благосостојба.

20201022_094705_resize аам1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top