Насловна / Вести / Продавницата за накит во Русија која ве носи во мистериозниот свет на среброто

Продавницата за накит во Русија која ве носи во мистериозниот свет на среброто

Руското биро за проектирање на ентериери „Микеланџело Дизајн Студио“, предводено од Татјана Маковијчук, неодамна ја заврши продавницата за накит ACSY лоцирана во Чељабинск, Русија.

11_resize

Дизајнерката изјавила: „Што може да биде помистериозно од сјајот на среброто“?

И вели дека среброто не е само убав метал со пријатен сјај на Месечина, каков некогаш можел да се види во парчињата накит. Вели дека исто така, прикрива многу тајни зад атрактивниот сјај.

23_resize

Концептот на продавницата се заснова на „Легендата за сребрената планина“, што се одразило на композицијата на ентериерот со лебдење во просторот на искосени површини. Ова нагласување не е случајна конструктивна одлука. Овој акцент не е само точка на привлекување на очите на посетителите, туку и функционално го дели просторот во две зони.

12_resize

15_resize

„Карпите на сребрената планина“ се претставени во форма на врамени, полирани површини со природни честички од сребро, што истовремено ја покажува моќта и леснотијата на материјалите.

26_resize

22_resize

Загорената површина на пултовите потсетува на потеклото на рударството на сребро. Според легендата, токму изгореното дрво помогнало да се открие парче сребро стопено од рудата.

14_resize

19_resize

Неправилните форми на решетки на плафонот ги претставува облаците, криејќи ги врвовите на планините каде се пробиваат зраците на светлината, рефлектирајќи се на огледалните површини на мебелот.

Секој кој ќе го посети ова место ќе може да нурне во мистериозниот свет на среброто.

13_resize

16_resize

17_resize

18_resize

20_resize

21_resize

22_resize

7_resize

25_resize

27_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top