Насловна / Архитектура / Познати објекти на Френк Лојт Рајт со нови енергетско ефикасни карактеристики

Познати објекти на Френк Лојт Рајт со нови енергетско ефикасни карактеристики

Како дел од визијата на Франк Лојт Рајт, два од неговите најпознати историски објекти, Taliesin West и Taliesin во Аризона и Виконсин, се надградени со над 2.000 лед диоди со што би се намалил трошокот на енергија. Компанијата OSRAM Sylvania, со замена на осветлувањето во овие два објекти го намалила енергетскиот трошок дури до 51 процент, без притоа значително да го промени нивниот изглед. Главниот менаџер на компанијата, Jim Sultan смета дека овој концепт може да се примени на кој било објект и дека целосно треба да се прифатат предностите што ги нуди денешната технологија.

Куќа-1 Куќа-2 Куќа-3 Куќа-4

Испрати коментар

Scroll To Top