Насловна / Арт и дизајн / Павилјон како отворена училница за деца

Павилјон како отворена училница за деца

Архитектонското студио AP+E од Ирска дизајнираше павилјон, кој функционира како отворена училница каде што децата може да учат за растенијата. слика-1Целата структура е изработена од  природни и самоодржливи материјали кои формираат простори за игра на децата и воедно се формира и амфитеатар каде може да се одржуваат предавања. Инсталацијата е ограничена со дрвени столбови поставени кружно во просторот.

слика-2 слика-3

Процесот на учење за растенијата и нивното одгледување е овозможено преку поставување на разновидни саксии како дел од самата структура, каде што секое дете може да си одгледува сопствено растение.

слика-4

слика-5 слика-6

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top