Насловна / Архитектура / Најдобриот дизајн на ентериер за 2015 година

Најдобриот дизајн на ентериер за 2015 година

Дизајнот на лобито во хотелот „Hotel Hotel“ во Канбера, Австралија, од архитектонското студио March, ја освои наградата за најдобар ентериер за 2015 година. На овогодишниот фестивал за архитектура и ентериери, кој се одржа во Сингапур, дизајнот на лобито победи во категорија меѓу 100 номинирани проекти.

слика-3

Дизајнот на eнтериерот се базира на мултиплицирање на фрагментирани елементи кои даваат уникатен влез во лобито. Парчињата дрво се поставени така што создаваат ефект на тунел од рецепцијата кон главниот влез во хотелот.

слика-1 слика-2 слика-4 слика-5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top