Насловна / Арт и дизајн / Paper Lounge Chair – важна е геометријата

Paper Lounge Chair – важна е геометријата

Paper Lounge Chair е родена од дизајнерски експеримент. Резултат е на истражување на дизајнерот Marco Sousa Santos, како лист хартија може да стане цврст кога ќе се свитка. Тој играл со геометрија на тенка хартија, која станува посилна кога е свиткана во одредени точки и насоки.

b8 b1

Силната структура се постигнува со спојување на метален лим, ласерски исечен, свиткан и заварен во неколку скриени точки на екструдирана метална цевка со квадратен пресек.

b2

Столицата Paper Lounge Chair превслечена е со водоотпорна обработка на метал и лакирана во различни бои за внатрешна и надворешна употреба. Столицата е со димензии 58 x 70 x 75 сантиметри, а висината на седењето е 35 сантиметри.

b4 b5 b6

b7

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top