Насловна / Арт и дизајн / Отварање на првата галерија на урбана уметност

Отварање на првата галерија на урбана уметност

Во рамките на проектот „Градот Убав“ ќе се реализира првата отворена галерија на урбана уметност во постоечки архитектонски контекст. Галеријата ќе се отвори во недела, 17 јуни во 20:00 часот во сутеренот на ГТЦ (автобуската станица).

2
Иницијатор на овој настан е архитектот Филип Конески, основач на Марх, нет простор посветен на промоција на македонската архитектураа. Организатори се Младинскиот културен центар, Град Скопје и ГТЦ.

гтц2
Проектот е дел од програмата CreArt (Network of Cities for Artistic Creation).

гтц1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top