Насловна / Вести / Оштетена урбана опрема на игралишта во Општина Аеродром

Оштетена урбана опрема на игралишта во Општина Аеродром

Во новоизградениот парк во Мичурин оштетен е еден од головите на спортското игралиште, а исто така исечен е и еден кабел за струја, информираат од Општина Аеродром. Од таму додаваат дека случајот е пријавен во полиција и се надеваат дека вандалите во најбрзо време ќе бидат пронајдени и соодветно казнети.

Gol

Исто така, урбана опрема била уништена и во Паркот на езерата, како и на спортското игралиште во близина на ОУ „Ѓорѓија Пулевски“, каде што претходно биле исклучени рефлекторите.

park vo Micurin

Инаку, паркот во Мичурин се протега на површина од 3 573 квадратни метри и е проектиран според сите стандарди. Покрај зелените површини паркот има детско игралиште, пешачки патеки со клупи, комбинирано спортско игралиште за рекреација со современа подлога, место за друштвени игри за младите и возрасните, како и вело-сервис и паркиралиште за велосипеди.

park vo Micurin1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top