Насловна / Вести / Од почетокот на февруари задолжително почитување на стандарди за цврсти биогорива

Од почетокот на февруари задолжително почитување на стандарди за цврсти биогорива

На барање на Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за економија, согласно Законот за општа безбедност на производите, ги вклучија во Листата на стандарди со чија употреба се смета дека производот е безбеден, стандардите за цврсти биогорива.

drva

Со објавување на дополнетата листа на стандарди во Службен  весник, од 2 февруари овие стандарди стануваат задолжителни и за производителите и за трговците.

На тој начин се воведува регулирање на квалитот на цврстите горива што се користат во државата, со што ќе се влијае на подобрување на квалитетот на воздухот, на животнта средина и на здравјето на луѓето.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top