Насловна / Арт и дизајн / Од денес изложба „На работ“ во галерија „Акантус“

Од денес изложба „На работ“ во галерија „Акантус“

Денес, во галеријата „Акантус“, со почеток во 20 часот ќе биде отворена групната изложба „На работ“ на уметниците Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски. Изложбата ќе биде отворена до 10 март.

na-rabot-akantus

Овие четири млади автори на оваа изложба ќе престават свои дела сите изработени во различни техники и формати. Нивните дела се изработени во масен пастел, графички отпечаток, цртежи, акрил, масло на платно и други. Навидум многу различни, но сепак доволно (не)компатибилни за да се направат една целина и да го прикажат уметничкиот израз за материјалната слика на работ.

Дијана Томиќ Радевска, куратор на оваа изложба ќе истакне: “Нивното искрено задоволство ќе се почувствува во предизвикот што го носи уметноста, возбудата од „лутањето“ (истражувањето)низ сопствениот јазик. Низ отворени структури и проблематики во исцрпените емотивни забелешки, односот на човек-град, човек-природа, човек-човек го оставаат отворен и целиот простор на работ на отворен запис кој може да се дополнува“.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top