Насловна / Арт и дизајн / Објекти на Париз во одлична фото серија

Објекти на Париз во одлична фото серија

Париз е град кој е инспириран со безброј визуелни и ликовни уметнички дела, музички дела, филмови и книги, и се чини дека овој феномен никогаш нема да престане. Кога мислиме на Париз, воглавно се мисли на Ајфеловата кула, шармантни барови и живописни улици, но Париз е многу повеќе од тоа.згради во париз_2

Фотографот Себастијан Вајс, исто така, одлучил да го претстави Париз со поинаков поглед на градот, и тоа низ призмата на еден љубител на модерната архитектура. Како што самиот вели, го фасцинира естетиката на бетон и убавината која може да се најде во форма на некој град. Неговата серија Dramatis Personae посветенa e на европскиte градови и нивната архитектура, a пред Франција тој ја посетил Португалија, Данска и Шпанија.згради во париз_7

Серијата за Париз ги претставува најдобрите од градските архитектонски градби, како и оние во околината. Се работи за фасцинантно згради, од кои секоја има своја специфична приказна, како што се објектите ZAC du Coteau на студиото ECDM Architects или Grande Arche на архитектите Otto von Spreckelsen и Paul Andreu.згради во париз_6 згради во париз_5 згради во париз_4 згради во париз_3 згради во париз_1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top