Насловна / Архитектура / Новиот објект на Француското интернационално училиште во Пекинг

Новиот објект на Француското интернационално училиште во Пекинг

sportski-tereni

Грандиозниот објект, дело на Jaques Ferrier Architecture, е завршен неодмна и навистина плени со несекојдневниот спој на традиционалната кинеска архитектура и модернизмот. Се простира на површина од 19 илјади метри квадратни.

dvor

Прекрасно се вклопува во пејзажот и со пространи патеки ненаметливо се испреплетува со околината. Објектот опфаќа основно, средно училиште и колеџ. Влезовите за учениците за секоја од институциите се одвоени, со пасажи во внатрешноста на објектите преку кои можат да се движат непречено во секое од училиштата персоналот и наставниците.

fasada

Фасадата е навистина оригинална. Таа е двослојна со надворешен слој од дрвени елементи, со што се имитира традиционална кинеска куќа, а истовремено се овозможува доволно природна светлина низ внатрешниот транспарентен слој.

pogled-kon-dvor francusko-skolo francusko-megjunarodno-skolo enterier1 enterier fasada-bocna fasada-i-vlez dvor1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top