Насловна / Архитектура / Неверојатни куќи кои се трансформираат со притискање на копче

Неверојатни куќи кои се трансформираат со притискање на копче

Само едно притискање на копче, доволно е за трансформација на куќата на иднината. Се работи за поедноставен дизајн кој овозможува трансформација на куќа со кутиест облик во простор за живеење и работа. За помалку од 10 минути, куќата автоматски се расклопува и се претвора во десеткратно поголем објект. Кога куќата е склопена, погодна е за транспорт, а кога ќе се расклопи, во неа може пристојно да се престојува. Идејата зад овој концепт била да се провери колкава куќа може да се превезе на приколка, а истражувањето покажало дека таа може да биде поголема осум до десет пати од големината на контејнерот во кој се испорачува. Исто така и внатрешноста е прилагодлива така што многу лесно може максимално да се искористи просторот. Овој тип на куќи е оценет како одлични решение за сместување на луѓе после природни катастрофи.

fold1

fold2

fold3

fold4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top