Насловна / Архитектура / Намалување на членарината кон Комората на овластени архитекти и овластени инженери

Намалување на членарината кон Комората на овластени архитекти и овластени инженери

Собранието на Комората на овластени архитекти и овластени инженери (КОАИ), на електронската седница одржана на 27.03.2021 година, донесе одлука за времено намалување на висината на годишната членарина кон Комората за 50 отсто, за период од наредните 12 месеци (27.2.2021 до 28.2.2022), со цел ублажување на последиците од здравствената пандемија предизвикана од Ковид-19.

Одлуката донесена врз основа на член 12 од Статуот на КОАИ за намалување на годишната членарина за сите домашни членови значи дека наместо 3.075 денари, годишната членарина ќе изнесува 1.538 денари. Намалувањето на износот важи за една година и се однесува на сите домашни членови, вклучително и неактивни, кои од денот на донесување на оваа одлука би го активирале своето членство.

Собранието му наложи на Управниот одбор на КОАИ да ја спроведе оваа одлука која стапува на сила веднаш и одлуката да се достави до членовите на КОАИ.

Screenshot 2021-03-01 111043

k3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top