Насловна / Архитектура / Министерството за култура и Асоцијацијата на архитекти потпишаа меморандум за соработка

Министерството за култура и Асоцијацијата на архитекти потпишаа меморандум за соработка

Министерството за култура и Асоцијацијата на архитекти денес потпишаа меморандум за меѓусебна соработка во областа на архитектурата и заштитата на недвижното културно наследство.

Ministerstvoto za Kultura i AAM potpisaa Memorandum za sorabotka (1)

Прва активност овозможена со потпишување на овој Меморандум за соработка, како што информираат Министерката Ирена Стефоска, Претседателот на ААМ, Мишко Ралев и Претседателката на Собранието на ААМ, Искра Јанковска-Михајловска е вклучувањето на тим професионални кадри, чија специјалност е заштита на објекти од културно наследство, во  стручното тело при Министерството за поддршка на процесите на Охридскиот регион.

Ministerstvoto za Kultura i AAM potpisaa Memorandum za sorabotka (2)

Меморандумот предвидува соработка меѓу Министерството и архитектите во планирање проекти и активности поврзани со архитектурата во областа на  заштитата на недвижното културно наследство, како и давање стручни мислења поврзани со архитектурата во проектите што Министерството ќе ги спроведува за заштитата на културното наследство.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top