Насловна / Вести / Минималистички пентхаус во Коста Бланка, Шпанија

Минималистички пентхаус во Коста Бланка, Шпанија

Проектот за обнова на пентхаус кој се наоѓа во Коста Бланка, Шапанија на Средоземното море е дело на шпанското биро Fran Silvestre Arquitectos.

10_resize

Потенцирање на погледот на заливот Алтеа е најважниот елемент во просторот.

5_resize

Минималистичката резиденција се фокусира на елегантни материјали, особено на мермер. Мермерот е користен во целиот простор за подови, скали и различни структурални елементи. Главното ниво на овој елегантен пентахаус е реконфигурирано во една просторија, барајќи континуитет помеѓу кујната, дневниот боравок и терасата. Горното ниво содржи приватни простори, вклучувајќи ја и главната спална соба која се отвара кон морето преку тераса.

6_resize

Просторите се разграничени со употреба на различни елементи, заедно со скалите кои се во улога на скулптурален дел. Црниот камен е користен во бањата, како контраст на белата спална соба.

13_resize

15_resize

12_resize

17_resize

14_resize

7_resize

4_resize

16_resize

1_resize

3_resize

8_resize

9_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top