Насловна / Вести / Канцеларија во Амстердам инспирирана од бранови

Канцеларија во Амстердам инспирирана од бранови

Дизајнирајќи канцеларија за текстилната компанија Siersema Interieur, Beyond Space црпеле инспирација од блиската река. Дизајнерите користеле околу километар проѕирна сино-зелена ткаенина за да создадат ефект на бранови во вода на таванот.

Amsterdam1

Брановидните завеси, исто така, помагаат да се подели целата канцеларија во шест различни зони. Во јавните простори дизајнерите ги имаат направено завесите што е можно пократки, додека во приватните простории се оставени подолги. Работните области за вработените, лоцирани веднаш до панорамските прозорци, се врамени со брановидни лакови. Проѕирната ткаенина овозможува сончева светлина да влегува внатре и рамномерно да го осветлува канцеларискиот простор. Бојата на завесите е доволно светла за да не привлече премногу внимание, додека на минималистичкиот ентериер му додава суптилната нијанса, потсетувајќи на бојата на водата или мразот.

Amsterdam2

Во центарот на просторот е кујна со огромен остров и барски столчиња. Дизајнерите намерно ја поставиле трпезаријата и кујната во средината, далеку од прозорците, бидејќи вработените поминуваат најмалку време тука во текот на денот, а навечер, кујната се претвора во најудобното место во канцеларијата.

Amsterdam3

Amsterdam4

Amsterdam

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top