Насловна / Архитектура / Канцеларија која е работно место на иднината

Канцеларија која е работно место на иднината

Четирите ката на канцелариска зграда во град во северна Кина се проектирани да ги задоволат целосно барањата на револуционерната ИТ компанија.

kancelarija

Таков креативен деловен простор слободно може да се нарече работно место на иднината, особено ако имаме предвид дека се работи за компанија позната по својот оригинален начин на размислување. Идејата била да се создаде дизајнерски јазик што претставува рамнотежа меѓу крутите фацетирани површини со цел полесно и подобро поврзување на виртуелниот свет на податоци.

kancelarija1

Во исто време, сите овие простори служеле за да се нагласи функционалноста, но и да се збогати внатрешноста до тој степен што изборот на соодветни живописни бои и линии ја постигнува симболиката на физичките пејзажи во природниот свет. Апсолутно секој агол од овој канцелариски простор, од конференциски сали, преку кантина, се до тоалетот, во исто време изгледа апстрактно, оригинално и на моменти футуристичко.

kancelarija2

Главната канцеларија се наоѓа на четвртиот кат од зградата, додека трпезаријата за собирање вработени се наоѓа на третиот кат, така што на овој начин се одвојуваат потивки работни простори од вревата што се јавува за време на паузите и оброците. Постигнувањето совршена рамнотежа меѓу одделните делови на една целина било императив во опремувањето, па затоа се користеле контрастни материјали и текстури.

kancelarija3

Дизајнот има за цел да ја изрази вредноста и силата на компанијата, додека боите се избрани со посебна задача директно да помогнат да се зајакне моралот и продуктивноста на вработените.

kancelarija4

Добро избалансирани простори и нестандардни решенија се клучните карактеристики на процесот на проектирање на оваа зграда. Впечатливото опкружување совршено ја отсликува културата на компанијата, нагласувајќи ја пред се нејзината слобода и мобилност, што дополнително дава доволно можности за различни стилови на соработка.

kancelarija5

Посетата на ваква компанија ветува дека ќе се пронајде вистинската средина за ефикасни деловни задачи, но на нов, модерен и крајно оригинален начин.

kancelarija6

kancelarija7

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top