Насловна / Арт и дизајн / Изложба „Обоена со љубов“ на Маја Андонова Јокиќ

Изложба „Обоена со љубов“ на Маја Андонова Јокиќ

Денес, со почеток во 20 часот, во НЛБ Галерија која се наоѓа во дирекцијата на НЛБ Банка на улица Мајка Тереза 1, ќе биде отворена самостојната изложба „Обоена љубов“ на дела од Маја Андонова Јокиќ.

Izlozba_Maja_Andonova_Jokik

На изложбата авторката ќе се претстави со педесет свои дела изработени со техниката акрил на платно во период од 2016 до 2019 година.

Андонова Јокиќ не е минималист, напротив. Во ова мачно тивко време на пригушени гласови, таа катарзично и несебично, но и доста храбро, како гејзер експлодира со бои, нешто налик уметнички оргазам не шокира со онаа убавата и заборавена реалност.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top