Насловна / Вести / Христос Спасителот над Рио де Жанеиро осветлена како лекар

Христос Спасителот над Рио де Жанеиро осветлена како лекар

Скулптурата на Христос Спасителот над Рио де Жанеиро во велигденската ноќ била осветлена за да изгледа како лекар. Се со цел да се укаже на важноста на улогата на здравствените работници ширум светот во борбата поротв пандемијата на коронавирусот и на овој начин да им се изрази благодарност.

4_resize

Градскиот бискуп Дом Орани Темпеста одржал миса во подножјето на статуата во која им оддал почит на сите медицински работници.

3_resize

Зборот „благодарам“ на многу јазици бил проектиран на скулптурата, заедно со фотографии од медицински работници со маски.

Слоганот „Fique Em Casa” (Останете дома) бил испишан на раката на статуата.

2_resize

За време на светлосниот спектакл на скулптурата се проектирани и знамиња на голем број држави, од кои знамињата на некои држави, најтешко погодени со вирусот, биле посебно истакнати.

1_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top