Насловна / Вести / Градинката „Буба Мара“ во Аеродром доби креативни дворови

Градинката „Буба Мара“ во Аеродром доби креативни дворови

Детската градинка „Буба Мара“ во текот на летниот период интензивно се подготвуваше за успешен старт на новата воспитна година.

буба мара
Стручниот и воспитниот тим ги уреди дворните површини на објектите со цел да се создаде пријатна атмосфера за децата. Преку игрите децата ги развиваат своите потенцијали, вештини и можности, кои влијаат врз нивниот целокупен раст и развој.

buba
Во уредувањето на дворните површини свој придонес даде и Општина Аеродром со донација на дрвја кои беа насадени во дворот на објектот „Сонце“ во Реонски центар – Аеродром и реконструкција на плочникот во истиот објект. Исто така, Општината донираше и клупи и канти за отпадоци.

dvor b mara

drvor buba mara

dvor sonce

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top