Насловна / Арт и дизајн / FELEF ергономска алатка за луѓе кои пишуваат со лева рака (видео)

FELEF ергономска алатка за луѓе кои пишуваат со лева рака (видео)

Преку 90 отсто од луѓето во светот се деснаци, а начинот на кој пишувме силно влијае на тој факт. Но, ова им отежнува на луѓето кои користат лева рака за пишување и цртање.

5_resize

Кога се пишува со лева рака постои ризик да се размачка текстот со дланката. FELEF е ергономска алатка која дава услуга на релативно мал број луѓе, но го решава проблемот.

2_resize 1_resize

Созаден како едноставен додаток на цилиндричен молив или пенкало, FELEF помага дополнувајќи го инструментот за пишување, одржувајќи сигурна оддалеченост помеѓу дланката и врвот на моливот. Ставајќи ја дланката под врвот, а не покрај него, FELEF овозможува дланката секогаш да лежи на празната хартија, спречувајќи случајно размачкување.

FELEF работи со кој било молив или пенклао, се прицврстува едноставно со помош на завртка за затегнување. Неговиот органски дизајн нуди поудобно искуство при фаќањето, а може да се користи и со десна рака, што помага на оние кои пишуваат од десно на лево.

6_resize 3_resize 7_resize 8_resize 4_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top