Насловна / Архитектура / Резиденција „Ред Хил“

Резиденција „Ред Хил“

rh_250914_01-630x420 rh_250914_04-630x420

Резиденцијата „Ред Хил“ се наоѓа во Ред Хил, Австралија, и е проект на архитектите SJB.

rh_250914_02-630x365 rh_250914_07-630x420 rh_250914_12-630x420
Таа се состои од две пресечени форми, еден кат од челик и стаклен павилјон, а другото двокатно крило е обвиткано со метална конструкција.

rh_250914_14-630x420 rh_250914_09-630x420 rh_250914_04-630x420 rh_250914_10-630x420
Едноставните чисти простори се врамени со квалитетни текстури на моделираните ѕидарски тавани од иверица и изложените челични столбови.

rh_250914_21-630x420 rh_250914_15-630x420 rh_250914_16-630x473

Внатрешните простори „протекуваат“ директно на една проширена надворешна дрвена платформа и осамените поплочени дворови.

rh_250914_24-630x945 rh_250914_18-630x838 rh_250914_05-630x420

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top