Насловна / Архитектура / Доделени наградите „Порта 3“ 2019 (фото)

Доделени наградите „Порта 3“ 2019 (фото)

По повод 15 години Порта 3, вчера на пригодна свеченост во Квинс Хотел во Скопје беа доделени трите годишни награди.

4H5A3645

Наградата за архитектура ПОРТА 3 2019 година се додели на групата архитекти
д-р Ана Ивановска-Дескова, дипл. инж. арх. – доцент на Архитектонски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје
Владимир Десков, дипл. инж. арх. – асистент докторант на Универзитетот Американ Колеџ Скопје,
д-р Јован Ивановски, дипл. инж. арх. – вонреден професор на Архитектонски факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

IMG_6892

Наградата за градежништво ПОРТА 3 2019 година се додели на проф. Мери Цветковска од Градежниот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

4H5A3632

Наградата за екологија ПОРТА 3 2019 година се додели на Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ од Скопје. Во име на „Еко-свест“ наградата ја прими Елена Николовска

4H5A3637

Посебно признание во знак на почит и благодарност беше доделено на првиот уредник на Порта 3, Мирче Адамчевски.

4H5A3669

4H5A3625

IMG_6833

4H5A3691

IMG_6859

4H5A3686

фото: КИРО ПОПОВ

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top