Насловна / Вести / Брошура за Стара чаршија

Брошура за Стара чаршија

Дуќаните, занаетите и знаменитостите во Старата чаршија ќе бидат набројани и обележани во брошура. Градот веќе објави оглас за дизајн и печатење на брошура за Старата скопска чаршија.стара чаршија

„Ќе подготвиме џебна брошура во која ќе биде содржано се’ што има Чаршијата, и објекти и занаети. Во брошурата ќе има и мапа со опис на посебните места. Ќе се отпечати на македонски, албански, турски и англиски јазик, во тираж од 40.000 примероци“, велат од Град Скопје.

Брошурата за Старата чаршија ќе се дели бесплатно. За нејзиното дизајнирање и печатење Градот предвиде 476.190 денари.

Еден коментар

  1. ја има ли брошурата во е формат

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top