Насловна / Вести / Брисел e првиот град кој ги запира плановите за 5G поради негативни ефекти врз здравјето

Брисел e првиот град кој ги запира плановите за 5G поради негативни ефекти врз здравјето

Белгиската министерка за Квалитет на живот, животна средина и енергија, Селин Фремо, изјави дека Брисел ги запира плановите за имплементирање на  5G технологија поради негативните ефекти од е зрачењето врз здравјето на луѓето. „Не можам да дозволам имплементација на оваа технологија, кога стандардите во врска со дозволените нивоа на зрачење не се почитуваат. Не тргуваме со здравјето на граѓаните на Брисел“. вели таа. Имено, Министерството прецизно утврдило дека 5G пилот проектот нема да биде во согласност со белгиските стандарди за дозволено зрачење, и тврди дека и во овој случај нема да се направи никаков исклучок.

Во врска со оваа технологија, на глобално ниво стотици научници се обидуваат да го вклучат алармот. Еден од нив, Dr. Martin Pall, кој ги истражувал промените кои зрачењето ги предизвикува врз клетките на човекот, за 5G технологијата вели дека „е најглупавата идеја во историјата на човештвото“.

?????????????????????????????????????????????????????????????

5G2

5G3

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top